PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 16.yy Helvacızade (Kamanlı) Camii keşif



potukcu
22.Kasým.2014, 20:02
Selamlar,

Çiftliğimizin hemen karşısında bulunan ve köylülerden aldığımız bilgilerden sonra araştırdığımız camii kalıntısına gitmek uzun zamandır aklımdaydı. Yazın atlarla gitmek istedik hatta safari yapmış oluruz sonrasında bunu çiftliğe gelen misafirlere bile sunabiliriz diyorduk ama hava sıcaklıklarının etkisiyle yılanların artmasından dolayı riske girmedik, caydık...

Bugün durgundu işler, yağmurlar sayesinde toprak biraz nemliydi ve atları riske etmek istemedim, atladım benim stock zj ye hadi bakalım dedik başladık tırmanmaya :)

Kapıdan kapıya sadece 1km yani tırmanış ve iniş toplamda 2km tuttu, yolun yarısı gayet normal ve araziye takmaya gerek duymadım ama son 300 metre elzem oldu, keyifli oldu :)

Sizlerin gezilerinizi takip ettiğim ve fotoğrafları gördüğüm için, bizim bugün bu ufak tırmanışımız kesinlikle bir aksiyon değil, stock bir araca ve stock bir pilota göre güne heyecan katacak minik bir keşif sadece...

Helvacızade Camii olarak geçiyor bu arada camii, 16. yy dan kalma denilmekte ama şu sıralar çok çok bakımsız. Tırmanınca gördük ki atlarla gidilebilir ve tepeden izlenebilen manzara sayesinde keyifli dakikalar geçirilebilir. Umarım yolunuz düşerse bir gün hep beraber tırmanırız :)

Şimdilik tek fotoğraf ekliyorum bir ara makinayı boşaltınca eklerim diğerlerini...

698

Han Solo
22.Kasým.2014, 20:32
herhangi bir koruma önlemi yok sanırım kendi haline terkedilmiş bir cami değil mi

potukcu
23.Kasým.2014, 00:05
aynen başkan, atıl durumda şu an hatta yazın yılanlara yuva olduğu için korka korka gidiyor insanlar