PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WJ ile İlk Uzun Yol Deneyimi



Maverick
18.Mayýs.2014, 12:36
ArkadaÅŸlar merhaba.

İşim gereği ömrüm yollarda geçti ama ilk kez WJ ile uzun yola çıkacağım. İstikamet İstanbul-Ankara-Kars. Git- gel 2800 KM.

Bu sebeple uzun yol öncesi henüz tam olarak tanımadığım aracım ile ilgili söylemek istediğiniz önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Benim dikkatimi çeken sanırım arka amortisörlerden bir veya ikisinde sorun var, çünkü arkadan lok lok bir ses geliyor. (Benzer ses Kia aracımda da var ve onun amortisörler patlak biliyorum) Bagajda biraz malzeme var ama onların yaptığını sanmıyorum. Bugün arkayı boşaltıp bir de araba boşken deneyeceğim. Eğer amortisörlerde sorun var ise uzun yola çıkmam sıkıntı olur mu? Araç bayağı bir yüklü olacak. Hatta tavana da malzeme bağlayacağım. Eğer "Yaptır da git." derseniz amortisörleri tamir ettireceğim. Bildiğim kadarı ile patlak amortisörlerin tamiri mümkün?

Bir de aracımın kliması soğuk üflemiyor kesinlikle. Gerçi gazda denedim ama klima sadece benzinde çalışır diye bir durum yok herhalde? Havalar ısındı, yolda ihtiyacım olacak. Bunlarda kronik bir sorun var mı klima konusunda? Ona göre hareket edeyim.

Bu sorunlarımdan başka sizin öneriniz varsa alayım.

Maverick
18.Mayýs.2014, 12:49
Şimdi aklıma geldi, lastiklerimin üretim tarihi 2008. Diş derinliği sıkıntılı görünmüyor ama lastik muhakkak yıpranmıştır içten. Araç yüklü olacağı ve hava da sıcak olduğundan gümleme yapar vs. diye korkmuyor değilim.

Monachus
18.Mayýs.2014, 15:18
Arabayı yüklemeyecek, uzun yola gitmeyecek dahi olsam bozuk amortisörle kullanmam çünkü ani bir frende savrulmaya neden olabilir...
6 yıllık lastikler normalde tehlikeli olmazlar ancak tecrübeli bir lastikçinin bakmasında fayda görürüm.. Ama yanaklardaki kauçuk görüntüsünü beğenmezsem, profil dibinde en ufak çatlağı bile görürsem hemen değiştirirdim..
Naçizane fikirlerim...

jan
18.Mayýs.2014, 18:06
lastikler sorun olmaz ama amartisörleri baktır o kadar yol yapıcan kafa kalmaz o değilde frenler savrulma yapar klima hortumlarını kontrol ettirin patlak olabilir gaz bastırmadan hava basılsınki nerde patlak çatlak varsa bulunur. arabaya su içeri gelmesinde önemli olan o bence:):)

GC2013
19.Mayýs.2014, 00:22
Yolda esasli yol. Bakimsiz uzun yola asla cikmam, hangi dag basinda kalacagin belli olmaz. Yolculuk eziyete donusmesin. Yanina yedeklerini de eksik etme, Ergun abinin yazisi vardi sanirsam, V kayisi v.s. Cikma da olsa bazilarini bulundurmakta fayda var.

Han Solo
19.Mayýs.2014, 01:11
v kayışı yedek olsun tabi. radyatör çatlak patlak için toz bişi vardı delikleri tıkayın bir de sarı mavi macunu vardı onun karıştırıp herhangi bir delliği tıkayıınca beton gibi sertleşiyordu. 3000 km yol. 1500 tl yakıt giderin olacak. 2-3 günlüğüne kamyonet kirala onunla git gel riske girme heryerde de ustasını bulursun yolda kalsan :)

pikniktip
19.Mayýs.2014, 12:33
mertin dediğine katılıyorum. 300-500 km olsa neyse diyecem ama

Maverick
19.Mayýs.2014, 22:59
Araba ile gitmek zorundayım. Arka koltuklar yatık vaziyette araba full. Zaten bunun için aldım bu arabayı. İş için kullandığım malzemeleri başka türlü götüremem. Kamyonetle olur tabi ama sonuçta uzun yol arabası da olmalı. Standart aldığım bir iş için bu araç yeterli oluyor bana. Ve işim genelde şehirdışı oluyor. Zaten tekliflerimde ulaşım ücretini teklife ayrı olarak ekliyorum.

Amortisörlerde sorun yokmuş. Burçlardan ses geliyormuş. Sorun olmaz dediler uzun yolda.

27istanbul27
19.Mayýs.2014, 23:31
Burak ,korkma git aracın bakımlı,3000 km lik yola güvenmezsen hemen sat gitsin temkinli ve hız limitine dikkat et,hayırlı yolculuklar.

GCG
20.Mayýs.2014, 09:04
Klima soğutmuyorsa evaporatörde ya da sıvı hattında kaçak olabilir.

Maverick
20.Mayýs.2014, 10:51
Klima soğutmuyorsa evaporatörde ya da sıvı hattında kaçak olabilir.

Güneş, sorun kaçaksa eğer klima gazı durduk yerde biter mi? Yoksa çalıştırdıkça borulardan falan mı kaçak yapar?

Çünkü Kasım ayında klima gazı konduktan sonra ilk defa çalıştırdım klimayı. Durduğu yerde bitmez dersen başka yerde arayacam sorunu.