PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçekte araçların yakıt deposu infilak eder mi ?



Beatrix
27.Nisan.2014, 08:41
Cevap :

Hayır....!!!

Çok yanlış bilinen bir konudur ve maalesef bu nedenle birçok insan yanan araçtan infilak edebilir korkusu ile kurtarılamıyor. Oysa emin olun ben yanan bir araç görsem hiç kormadan, tereddüt etmeden sonuna kadar içindekileri kurtarmaya çalışırım. Çünkü eminimki araç infilak etmez....!!!!

Bakın size bununla ilgili bir deneme videosu göstereyim;



DasErste.de - Kopfball - Können Autos nach Unfällen explodieren? (http://www.wdr.de/tv/kopfball/sendungsbeitraege/2008/0914/explodieren.jsp?comment=true)



"yanan araç hiçbir şekilde infilak etmez..!", ADAC' ın sözcüsü Maximilian Maurer München' da yaptığı açıklama kesin ve net...!!!

Alevler araçta yavaş yayılır, bir aracın tamamen yanmaya başlaması tastamam 8 dakikayı bulur.
Bunu Münich'teki Allianz Zentrum Technik (AZT) onaylıyor...!

Alevler aracın içine girmediği sürece içindekileri kurtarma şansınız var...!!!

Böyle bir durumla karşılaştığınızda tereddüt etmeden araca yaklaşın ve insanları kurtarmaya çalışın.

Video'da gördüğünüz gibi; kaza yapan araçların infilak etmesi sadece filimlerde olur ve bu özellikle bir teknik kullanılarak gerçekleştirilir. Maalesef bunun gerçek hayattada böyle olduğunu sanıyoruz...!

Durum okadar nettirki ; bir aracın benzin deposuna kaynak makinası ile alev tutsanız dahi birşey olmaz...!!!!

Hatta benzin deposunu delip akan benzine ateş tutsanız dahi patlamaz...!

Beatrix
16.Aðustos.2015, 07:27
Zaman zaman güncellemekte fayda var.... ÖNEMLİ ve HAYAT KURTARAN bir bilgi.

erolkan
16.Aðustos.2015, 14:55
Peki lpg Deposu patlarmı?
Haberlerde gördüğümüz " patlayan araçlar" diye tabir edilen olaylarda patlama sebepleri borulardaki benzin,gaz vs mi?

ahimrek
16.Aðustos.2015, 15:44
Lpg tankı patlar ancak çok kolay değil. Bütün ihtimallerin bir araya gelmesi lazım. LPG tanklarının testleri ile ilgi bir video, bu konuyla ilgili fikir verebilir. https://www.youtube.com/watch?v=RPe1W0xWyAU. Ancak lpg li araçlarda patlama değil ama yanmanın sebebi genelde benzin araç lpg de olduğu sürece benzin pompası çalışıyor, benzin kullanmamasına rağmen borularda basınç oluyor. Benzin hortumlarındaki yıpranma sonucu kaçak ve malum sonuç.... Son dönemde araç lpg ye geçtiğinde benzin pompasını kapatan sistemler monte ediliyor araçlara. Bende böyle bir düzenek yaptırdım. Yoksa tavsiye ederim. Bir de aklıma gelen lpg tanklarının %80 ni kullanılır, lpg alınırken pompa attığı zaman bırakmak lazım. Bu aşamadan sonra lpg almak şamandırayı bozuyor ve tankta fazla lpg oluyor. %20 lik genleşme payı olmayınca büyük bir risk alıyoruz....

erolkan
16.Aðustos.2015, 15:49
Benzin pompasıyla ilgili nasıl bi düzenek yaptınız?

ahimrek
16.Aðustos.2015, 16:07
Araç LPG ye geçtiğinde benzin pompasının elektriğini kapatıyor. Nasıl yapıldığını soruyorsanız tam bildiğim bişey değil kafa karıştırmayayım. Elektrikçiler veya LPG dönüşümü yapan firmalar bilir.

erolkan
16.Aðustos.2015, 16:11
Araç LPG ye geçtiğinde benzin pompasının elektriğini kapatıyor. Nasıl yapıldığını soruyorsanız tam bildiğim bişey değil kafa karıştırmayayım. Elektrikçiler veya LPG dönüşümü yapan firmalar bilir.

Daha sonraki çalıştırma esnasında düğmeyle mi benzıne alıp çalıştırıyorsunuz?

ahimrek
16.Aðustos.2015, 16:27
Daha sonraki çalıştırma esnasında düğmeyle mi benzıne alıp çalıştırıyorsunuz? Yok hiç birşey yapmıyorsunuz. Araya takılan düzenek (aklıma başka bir kelime gelmedi :) ) sayesinde araç lpg deyken - lpg ye geçtiğinde benzin pompasına giden elektriği kesiyor sadece kullanımınız da farklılık olmuyor.

erolkan
16.Aðustos.2015, 16:31
Yok hiç birşey yapmıyorsunuz. Araya takılan düzenek (aklıma başka bir kelime gelmedi :) ) sayesinde araç lpg deyken - lpg ye geçtiğinde benzin pompasına giden elektriği kesiyor sadece kullanımınız da farklılık olmuyor.

Konu biraz dağılacak ama bu konuyla ilgili yorumlar okuyorum.Taktırın diyende var aman taktırmayın diyende..Biraz detaylı incelemek gerekiyor gibi..