PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avare kasnağı dağılır da yolda kalırsanız



Beatrix
27.Nisan.2014, 08:08
ZJ'ler için çok sık görülen arızalardan biride avare kasnağının bozulmasıdır.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/CIMG5633.jpg
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/CIMG4771-1.jpg


Araçlarımız çok sık çamur , toz ve özellikle deniz suyu ile haşır neşir olduklarından bu kasnak içindeki bilya kısa zamanda bozulur, dağılır ve sonucunda kasnak yerinden çıkarak beraberindeki kayışı attırır.

Bu süre içersinde kasnak bilyası bozulmaya başladığını bariz bir şekilde belli eder. Başlangıçta motorun çalışmasında bir ıslık sesi duyarsınız, sonrasındada bu ses kuvvetli bir inlemeye dönüşür. Ardındanda çatırtılarla dağılır.

Buraya kadar tamam, gider bir serviste kasnağı değiştirirsinizde ya umulmadık bir yerde başınıza gelirse.?!?

Çaresi var...!! Bu durumda avare kasnağını şimdi nerden bulacağım diye paniklemenize gerek yok. Kasnağı tutan tek vidayı sökerek kasnağı yerinden çıkartın ve herhangi bir elektrik motoru tamiratı yapan ( çamaşr makinası, buzdolabı tamircisi, elektirikli aletler tamircisi, oto elektirikçisi veya rulman satan bir yer) dükkan bulun.

Kasnağın içindeki bilya 6203 kodlu heryerde kolaylıkla bulunabilen,en çok kullanılan bilyadır.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/20071210220217499.jpg


Eski bozuk bilya yerine yeni bilyayı takın (çakın) sonrada kasnağı yerine vidalayıp kayışı takın.



Aklınızda bulunsun..! :)

dreamer98
12.Ocak.2015, 20:10
Merhaba,paylaştıgınız bütün konular icinde cok teşekkür ederim emeğinize sağlık,ZJ 1998 5.9 aracımda kayış seslerini dinlerken aracın sağ tarafındaki yani eger resme bakarsak avare kasnagının sol tarafındaki kasnaklardan ufak olan kasnaktan yaklasık 10 saniyede bir, cıt diye bi ses geliyor,kayıs yakın zmanda serviste degistirlmiş fakat 10 saniyede bir cıt sesinin gelmesi normal midir, yüksek seviyede bi ses degil hafif bi ses ama dinlenince duyulan bi ses.Hatta cıt yapan kasnak dönmenin etkisiyle muhtemelen yaylıdır hafif soldan sağa dogru oynarken oynamanın etkisi ile mi bu ses cıkıyor bilemiyorum fakat bahsettigim ufak kasnak,yani büyüklerde bi ses yok.Yukarda bahsettiginiz seslerde yok,bi de paylastıgınız video silinmiş linki yenilerseniz sevinirim,teşekkürler.