PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ZJ' nizin bagaj kapağı ses mi yapıyor ?



Beatrix
27.Nisan.2014, 08:06
Grand Cherokee ZJ `lerde en sık karşılaşılan sorunlardan biride bagaj kapaklarından gelen seslerdir. Tankırtı tungurtu ve gacırtılar canımızı sıkmaya başlar..!!!

Ancak arkadan gelen her sesi direkt olarak bagajla bağdastırmamak lazım. Öncelikle emim olmalıyız; ses gerçekten bagajdanmı geliyor ???

Arka kapilardaki ayarsizliklar, arka koltuk menteşelerindeki boşluklar, kriko ve elemanlarinin iyi veya dogru sabitlenmemesi sarsıntılarda ses yapabilir ve bu sesler sanki bagaj kapağından geliyormuş izlenimi verip bizi yaniltabilirler.

Tabiki bagajda bulunan eşya ve malzemelerin, hatta stepne baglantisinin gevşek olmasıda bir sebeptir.

Sol köşedekı kapak içınde bulunan geri park lambalari sensörü dahi yerinden kurtulmuşsa tam bir bulmaca gibi aratır bize sesin kaynağını.

Tüm yukaridaki benzer varsayimlari kontrol ettikten sonra kesinlikle buralardan sesin gelişı kaynaklanmıyorsa aşağıdaki noktalar kontrol edilmelidir.

Sonucta bu sorun icin aracınızı servise bıraktığınızda ustalarında bakacakları genel noktalar bunlardır.

Böyle bir sorununuz varsa bir hafta sonu kendiniz teşhıs koymaya ve çözümlemeye ne dersiniz ?


Öncelikle amortisörleri kontrol edin, ve alt ic plastik dösemede gösterilen noktalarda sürtünme , zedelenme izi varmi bakin.

Eger varsa; bagaj kapagi düsüktür.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/93ZJ_23-23.jpg

bagaj kapaginiz kapaliyken tampon ile arasinda kalan araligi kontrol edin ; Eger tampon alttan ve arkadan bir darbe alip yukariya dogru yükselmisse kasislerde kapagin alti bu noktaya sürtecek veya vuracaktir.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/93ZJ_23-25.jpg

Bagaj kapagi menteseleri icinde bulunan pimler zamanla oldukca incelir ve kapagin sarsintilarda bu bosluktan dolayi ses yapmasina sebeb verir. Varsa bu pimler bir tornacida kalinlari ile degistirilebilinir.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/Untitled.png

Kapi ic dösemesi montaj elemanlarini klipsleri ve vidalari tek tek kontrol edin. Sarsintilarda plastik olan ic döseme paneli sese sebebiyet verebilir.

http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/93ZJ_23-22.jpg

Hic akliniza gelmeyen bir noktada Plakanizdir. Plaka muhafazaniz titresimlerde yuvasindaki panele vurup ses yapabilir.

Emiin olun cok süpriz baska birsey cikmadigi sürece sebeb bunlardan biridir.

Kolay gelsin....! :)