PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Yol Bakımı, Yol Yapmadan Önce Dikkat Etmem Gerekenler ?



K@RUB
09.Temmuz.2015, 22:25
Merhaba,

Bayram tatilinde İstanbul çıkışlı Balıkesir Burhaniye varışlı bir tatilimiz söz konusu, yol gidiş dönüş yaklaşık 800 km birde orada gezme planlarımız eklendiğinde 1000 km yi geçmez tahminime göre.


Bakım olarak aracımın yeni sahibiyim fakat aracı almadan servis bakımı yapıldı, balatalar ve ön sağ aks körüğü değişti ve kalan işlemim direksiyon kutu tamiri gözüküyor bu şekilde yukarıda bahsettiğim yolu yaptık ama biraz deli cesareti ile çıktık yola ve sorunsuz gittik geldik gezdik tamamladık.


1nci sorum direksiyon kutusu arızası bizim bu yolu yapmamıza engel teşkil edebilir mi ? (Toprak görmeyen bir araç eğimli toprak yokuş bile çıkmıyorum aracım ile :)

2nci sorum ise servisten çıktığı için kendim bakmak ilgilenmek yapmak istiyorum her yola çıkışımızda servise gitmek istemiyorum kısacası neleri kontrol etmeliyim, neleri değiştirmeliyim*:confused: ?

*
Tüm yağları yenilendi
Antifriz ve su eşitlendi, yenilendi
tüm elektronik aksamlar çalışıyor ,sorunsuz
Akü 100 amper olarak yeni alındı

mossin nagant
09.Temmuz.2015, 22:43
direksyon kutusunun neyi var ki?

K@RUB
09.Temmuz.2015, 23:20
direksyon kutusunun neyi var ki?

Eksper raporunda direksiyon kutusu tamiri başlığı yazıyor sadece o arada tam hatırlıyamadım, pompası ve yağından bahsetmişti servis ne olabilir acaba ?

erolkan
10.Temmuz.2015, 10:04
Bende aracımı aldıgımda direksiyon pompası yağ eksıltıyordu ve sonucunda direksiyonu çevirirken agırlaşıyor ve ses yapıyordu.İnceleyınce direksiyon pompasına giden boruda kaçak oldugunu bulduk ve hortumu değiştirince sıkıntım geçti...